f

Augusztus 20-i ünnepi műsor - visszatekintés

frissítve admin 2015.07.18.  •  

...most kicsit hosszabb kihagyás után ismét megtelt a "kultúra háza". Az utóbbi teltházas fórumok, karácsonyi, és más ünnepségek, és a rekord létszámot hozó jótékonysági bálakat követően, az augusztus 20-i ünnepség sorozat alkalmából teltek meg a széksorok.

Megint egy szépen szervezett, igényes műsornak örülhetett fiatal, öreg, ilyen, vagy olyan beállítottságú, de valahol mélyen a közösséget szomjazó ember. "Uborkaszezonban" egy ilyen rendezvényre, ennyi embert "összeszedni" nemes dolog! Jó volt nézni a könnyes szemeket a büszke szülőkön, nagyszülőkön, mikor fantasztikus táncot lejtettek a gyerekeik. Vagy a derűt, és a serény bólogatást amikor az új pap úgy mutatkozott be, hogy a jelenlévők közül mindenki fel fogja ismerni, és örömmel köszön neki, talán még szól is hozzá, vagy kérdez tőle. Lassan meg kellene ezt lovagolni, hisz az igény egyértelmű. Minden korosztály és minden társadalmi réteg, minden gondolkodás mód képviseli magát. Mert egy fórumon -ha furcsa is eleinte- ahol annak a véleményére kiváncsiak akit képviselnek, egy karácsonyi ünnepségen, ahol látszik hogy azért van ott mindenki, hogy együtt egye meg a zsíros kenyeret és igya meg a forralt bort a falubelijével. A bálon, ahol nincs a meghívott munkája, nézete, tehetőssége célozva...ott bizony nincs megosztottság. Ott egy mindenki. Nincs álság, nincs mellébeszélés.

Ahogy megemlegették az "Öregeket" adventkor, hogy micsoda felemelően énekeltek a templom előtt, bizony úgy emlegetik most az orgonaszót olyanok is akik talán még sosem hallották hangját, vagy sosem csodálkoztak rá. Így kell ezt. Csak a közösség visz tovább, csak a köz visz előre.
1

2

3